Pr!nc

Naposledy aktivní:18. 02. 2019 Zhlédnutí profilu: 6.493
Profil založen:11. 09. 2010 Příspěvků:165 / 992
Poslední změna: 05. 11. 2016 Fotografií:5
11. 12. 2018Pr!nc

Konzumace obecně červeného a zpracovaného masa je v observačních epidemiologických studiích spojena s vyšším rizikem vzniku rakoviny tlustého střeva. Do skupiny červeného masa nepatří jen hovězí, ale i další druhy jako vepřové nebo jehněčí a další. Určitě tam může hrát roli i konkrétní tepelná úprava masa, bohužel na to se v dotaznících často výzkumníci neptají. Dalším otázkou je míra sledování tzv. confounding faktorů, které pozorovanou asociaci mezi konzumací a vyšším rizikem vzniku choroby mohou značně ovlivnit.

Každopádně jedna velká recentní meta-analýza z roku 2017 skutečně potvrzuje spojitost mezi konzumací červeného masa a vyšším rizikem rakoviny tlustého střeva:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28407090

Nejedná se o kauzalitu, ale o korelaci, to je prostě podstatný limit celé nutriční epidemiologie ve vyvozování jasných závěrů.

V roce 2018 se na seznamu lidských karcinogenů https://monographs.iarc.fr/list-of-classifications-volumes/ objevilo průmyslově zpracované maso (skupina 1A - prokázané lidské karcinogeny) a červené maso ve skupine 2A (pravděpodobné lidské karcinogeny).

Z tohoto pohledu mi takto vysoká konzumace červeného nebo zpracovaného masa prostě přijde riziková. Doufám, že k tomu alespoň jíš celozrnné přílohy a zeleninu.

22. 08. 2018Pr!nc
Kdyby tohle platilo, jak píšeš, tak budeš denně ztrácet relativně nezanedbatelné množství svalů, což mi nepřijde jako reálné, nehledě na to, že při stresu se zhoršuje citlivost na inzulin, tudíž při takovém stavu inzulin nebude správně fungovat, to znamená nebude schopen dostatečně tlumit lipolýzu v tukové tkáni.
08. 08. 2018Pr!nc
Ten jídelníček je absolutní tragédie, takhle tím věčným začátečníkem zůstaneš opravdu věčně.

Jaký smysl má např. přijímat 100 g bílkovin v jednom jídle? K čemu celkově za den téměř 250 g bílkovin, když těch tréninků týdně nemáš nějaký závratný počet a ani nevypadají nějak náročně?

Hlavně, že jíš "moderní" 3 jídla za den.

17. 12. 2017Pr!nc
Nauč se kvalitně v dostatečném množství jíst a k tomu 3-4x týdně cvičit, regenerovat, dodržovat životosprávu a tohle dodržovat několik let v kuse. Pokud budeš mít pod 10 % tuku, tak i při hmotnosti lehce nad 100 kg můžeš vypadat velmi velmi dobře na poměry běžné populace a skoro každý si všimne, že cvičíš.
29. 10. 2017Pr!nc

Svalová tkáň se stává rezistentní na inzulin tehdy, když se stává inzulinorezistentní tuková tkáň, kde v ní inzulin není schopen utlumit lipolýzu, a tak tato tuková tkáň do oběhu pořád uvolňuje volné mastné kyseliny, což potom způsobuje rezistenci na inzulin i u svalové tkáně. Tvoje vysvětlení mi tedy nedává žádný smysl. Mít na inzulin rezistentní jen svaly, to asi opravdu nejde a navíc by se jednalo o tak závažný problém, který by se týkal již diabetu II. typu, a to by se z krve poznalo.

TO Mates: Tyto tvoje problémy mě zaujaly, asi bych si dal pořádný odpočinek, podpořit to nějakým kvalitním multivitaminem a multiminerálem, pestrou stravou, regeneračními aktivitami, sportem jiným než je posilování a kulturistika.

11. 10. 2017Pr!nc
2400 kcal na 120 kg je málo. Zkus přidat kalorie.
11. 09. 2017Pr!nc

Je to vážně syrová rýže? Já jen že jsem jednou dostal nějakou ochucenou rýži Uncle Ben´s a ta byla předvařená a ve 100g měla právě takový podobný obsah sacharidů. :D 

Normální syrová rýže mívá kolem 80g sacharidů na 100g rýže

31. 07. 2017Pr!nc
http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/whats-my-genetic-muscular-potential.html/
05. 07. 2017Pr!nc
Odměrku proteinu a 1 banán po cvičení, za hodinu až 2 hodiny jídlo a víc bych neřešil.
28. 06. 2017Pr!nc
Rando, teď mě tak napadlo, nevystupoval jsi na jednom diskuzním fóru o posilování před cca 6 lety pod nickem feniquel?
27. 06. 2017Pr!nc
https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-017-0177-8

The International Society of Sports Nutrition (ISSN) provides an objective and critical review related to the intake of protein for healthy, exercising individuals. Based on the current available literature, the position of the Society is as follows:

1) 

An acute exercise stimulus, particularly resistance exercise, and protein ingestion both stimulate muscle protein synthesis (MPS) and are synergistic when protein consumption occurs before or after resistance exercise.

2) 

For building muscle mass and for maintaining muscle mass through a positive muscle protein balance, an overall daily protein intake in the range of 1.4–2.0 g protein/kg body weight/day (g/kg/d) is sufficient for most exercising individuals, a value that falls in line within the Acceptable Macronutrient Distribution Range published by the Institute of Medicine for protein.

3) 

Higher protein intakes (2.3–3.1 g/kg/d) may be needed to maximize the retention of lean body mass in resistance-trained subjects during hypocaloric periods.

4) 

There is novel evidence that suggests higher protein intakes (>3.0 g/kg/d) may have positive effects on body composition in resistance-trained individuals (i.e., promote loss of fat mass).

5) 

Recommendations regarding the optimal protein intake per serving for athletes to maximize MPS are mixed and are dependent upon age and recent resistance exercise stimuli. General recommendations are 0.25 g of a high-quality protein per kg of body weight, or an absolute dose of 20–40 g.

6) 

Acute protein doses should strive to contain 700–3000 mg of leucine and/or a higher relative leucine content, in addition to a balanced array of the essential amino acids (EAAs).

7) 

These protein doses should ideally be evenly distributed, every 3–4 h, across the day.

8) 

The optimal time period during which to ingest protein is likely a matter of individual tolerance, since benefits are derived from pre- or post-workout ingestion; however, the anabolic effect of exercise is long-lasting (at least 24 h), but likely diminishes with increasing time post-exercise.

9) 

While it is possible for physically active individuals to obtain their daily protein requirements through the consumption of whole foods, supplementation is a practical way of ensuring intake of adequate protein quality and quantity, while minimizing caloric intake, particularly for athletes who typically complete high volumes of training.

10)

Rapidly digested proteins that contain high proportions of essential amino acids (EAAs) and adequate leucine, are most effective in stimulating MPS.

11)

Different types and quality of protein can affect amino acid bioavailability following protein supplementation.

12)

Athletes should consider focusing on whole food sources of protein that contain all of the EAAs (i.e., it is the EAAs that are required to stimulate MPS).

13)

Endurance athletes should focus on achieving adequate carbohydrate intake to promote optimal performance; the addition of protein may help to offset muscle damage and promote recovery.

14)

Pre-sleep casein protein intake (30–40 g) provides increases in overnight MPS and metabolic rate without influencing lipolysis.

20. 06. 2017Pr!nc
Shrnul jsi to dobře, nicméně velká část lidí se nedokáže rozhodnout rozumně, protože k tomu nemá relevantní informace a nedokáže filtrovat, co je a co není blbost.

Pak půlka lidí poslouchá Grznára atd... ale to už je jiné téma.

20. 06. 2017Pr!nc
Dva vynikající články několik dnů staré. Mělo by tam být vše, co vás zajímá:

International society of sports nutrition position stand: diets and body composition

[url]https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-017-0174-y[/url]

International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise

[url]https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-017-0177-8[/url]

a jeden trochu starší, ale aktuální:

International Society of Sports Nutrition position stand: Nutrient timing

[url]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2575187/[/url]

Enjoy

04. 06. 2017Pr!nc
Za mě bych ti doporučil upper/lower split.

Myslím, že aktuálně nevypadáš špatně. Nikde jsem se nedočetl, jak dlouho cvičíš.

Vybudovat naturálně postavu, to prostě stojí čas a úsilí a je to běh na dlouhou trať a většina lidí žádnou pěknou postavu nikdy nevybuduje, protože k tomu je potřeba dlouhodobě plnit několik aspektů (jen ve zkratce):

a) trénink - nemusíš nutně jezdit nějaké "osvědčené" tréninky, chce to zvolit rozumný objem práce na partie, aby to byl dostatečný stimul, ale abys dokázal regenerovat. Pro přibrání na mě nejlépe fungovalo cvičit 4x týdně, partii 2 tx týdně. Mix vícekloubových cviků ale i cviků izolovaných, pokud svaly umíš odizolovat.

b) progresivní přetížení - souvisí s tréninkem. Aby se tělo zlepšovalo a rostlo, pořád musíš posouvat svoje limity. Hodně lidí vnímá progress jen jako zvýšení váhy na čince, ale progress znamená i udělat více práce s danou váhou, odvést určitou práci v kratším čase, zlepšit techniku na daném schématu a tahat to lépe cílovými svaly. Dělat cvik co nejméně pohybově efektivní a ztěžovat si ho správnou technikou.

c) jídlo - když budeš přibírat 0,5-1kg měsíc, tak je to v pohodě, čím menší přírůstky, tím kvalitnější. Ten příjem 3500 kcal se může zdát velký, ale když k tomu přidáš ty další tvoje aktivity, tak skutečně takové požadavky mít můžeš. Nemyslím si, že bys měl špatné trávení. Co tvoje stolice a frekvence vyprazdňování? Kdybys nevstřebával několik tisíc kJ z potravy, tak by tvoje trávení bylo asi pěkně rozhozené a cítil bys to na sobě.

d) úsilí - není to o tom jen odcvičit nějakou rutinu a myslet si, že to poroste samo, ale chce to "makat", což je špatně definovatelné slovo, ale ten trénink musí trochu bolet a do té posilky musíš jít s trochou respektu, což většina lidí není schopná. Troufnu si tvrdit, že tohle může být tvůj problém, když máš tolik energie na to chodit 10000 kroků denně a ještě chodit cvičit na hrazdy a podnikat výlety na kole.

e) regenerace - dostatek spánku, kvalitní strava, lehká aerobní aktivita na zvýšení chuti k jídlu, zdravý KV systém, atd.

f) další aspekty životního stylu - kouření, alkohol, psychická pohoda, atd.

25. 05. 2017Pr!nc
[url]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed15066364[/url]

A meta-analysis of alcohol consumption and the risk of 15 diseases.

[url]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26997174[/url]

Do "Moderate" Drinkers Have Reduced Mortality Risk? A Systematic Review and Meta-Analysis of Alcohol Consumption and All-Cause Mortality.

Doporučuji.

I mírná konzumace může zvyšovat riziko některých onemocnění.

123...656667
zpět
nahoru
Navštivte nás i na Facebooku: FB stránka Ronnie.cz
Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2019 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2019 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu společnosti Erasport, s. r. o. zakázáno.