Naposledy aktivní: | 26. 07. 2020 | Zhlédnutí profilu: | 218.408 | |
Profil založen: | 29. 10. 2008 | Příspěvků: | 92 / 114 | |
Poslední změna: | 10. 04. 2015 | Fotografií: | 196 |
Originální ricotta obsahuje jen mléčné albuminy (laktoalbumin) a nikoliv kasein. Je tudíž velmi snadno stravitelná, vhodná i pro kojence a pro nemocné (diabetiky). Má vysokou nutriční hodnotu, nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin. Mezi všemi mléčnými výrobky je to produkt, který obsahuje nejmenší množství tuku. Obsahuje hodně vápníku, fosforu a vitaminu A a B2. Riccota neuvolňuje během skladování syrovátku jako tvaroh, a proto se v průběhu doby její chuť nemění. Plně nahradí tvaroh při jakékoliv kuchyňské úpravě, ale výborná je i samostatná. Je to ideální pokrm pro ty, kdo se chtějí řídit zásadami moderní zdravé výživy. Hodí se pro přípravu moučníků, dezertů, různých pomazánek, omáček na maso a těstoviny, náplň těstovin nebo zeleninových koláčů
Spis si k tomu otevru plechovku hrasku s mrkvi
Jednou jsem to zkusil [/quote]
123...678 |