Naposledy aktivní: | 14. 11. 2017 | Zhlédnutí profilu: | 3.537 | |
Profil založen: | 27. 11. 2012 | Příspěvků: | 8 / 901 | |
Poslední změna: | 05. 12. 2012 | Fotografií: | 0 |
Přitom kdybych měl vzít jako příklad, třeba i klidně Opaviu - před cca rokem naprosto bez povšimnutí zrušili taky jeden z dávno vyráběných produktů - oplatky Vlnky. V současné době chtěji nahradit Bebe sušenky nějakými svými z Nizozemska...
a to jen opavia,ale těch výrobců co změnli receptury, nenápadně zmenšili obaly, přesunuly výrobu atd... prostě si vypíchl jednoho a ty výsledky (a objektivní 100% je jen ta chemická analýza) mu nějak nevyšly... a právě mi vadilo, že i tak se z toho snaží vytřískat senzaci.
Jasně, možná to špatně vyznělo, já neřikám že to chutná stejně, spíš možná jen, že to trochu přehnali a hlavní co jsem měl na mysli byl ten test chemický. Tam totiž zdůrazňovali rozdíly byť později u jiných, kde byly mnohem větší rozdíly v hodnotách, řekli, že ty jsou zcela v mezích tolerované odchylky... čili to na mě dělalo dojem za každou cenu z toho udělat pocit, že to prostě jiný je - byť to složení asi skutečně víceméně zustalo stejné. Ale taky jsem psal, i přesto souhlasim s většinou co se v tom pořadu řeklo a už to nikdy nekoupim...
Ale vadilo mi to poslední video. Ono to totiž nějak nevyšlo... respektive předpokládám, že čekali, že tam budou nějaký výrazný rozdíly a oni řeknou "tak a teď s pravdou ven" - jenže ono to bylo přesně naopak, rozdíly tam víceméně nebyly.
No a vadilo mi, jak se i přesto snažili zdůraznit aspoň to málo co tam bylo. Například tam několikrát zdůraznili o kolik se to lišilo od původních, tuším to bylo nějakých 0.2g a přitom pak o chvíli později u jiných byla odchylka nějakých 0.5g a na to jen řekli, že je to naprosto v normě a záleží na šarži...
Čili já věřim tomu, že je to spíš o tom jak to vyrábí a o zvyku, už to že to jinak vypadá, prostě je to hodně o tom co si člověk vsugeruje a stejně tak ten senzorický test - ono to taky mohlo být dost zkreslený, protože u těch nových je zcela unikátní tvar, čili i když to neměli popsané, tak věděli, který to jsou a dopředu měli předsudky o kvalitě. Když před někoho postavim lahev vína a řeknu že stála 10 tisíc a naliju do ní nějaký patok za 40 korun, bude mu chutnat...
Tady je trochu problém že já jsem uplně slepej :D Takže mam dneska 10 dioptrií a normální brýle sundavám jen po zhasnutí večer v posteli... kdybych je sundal tak už prsty nemam :D No a ty normální nepomáhaji :D
Ale koukal jsem na ty tipy z Googlu, zkusim, i když moc si iluze nedělám...
mám takový blbý dotaz...
mám prostě problém s čímkoliv co se připravuje s cibulí. Nevím, asi jsem na to nějaký přecitlivělý, stačí abych chytl do ruky cibuli, odloupl tu první svrchní slupičku a už mi valí z očí tak že nevidim ani na ruce... no a nějaký pak následný další loupání nedejbože krájení... většinou to nějak na několikrát aspoň oloupu se zavřenýma očima, ale je to na nic.. nemáte nějaké tipy jak třeba se dá omezit to slzení?
Dřív jsem měl brýle na lyžování, ale ty už nemám :D Nechápu jak to někdo může oloupat a pak třeba ještě kostičkovat... já když loupu tak vždycky jednu slupku, rychle pryč a za 10 minut další... zkoušel jsem třeba namočit nůž do studené vody, ale je to prašť jak uhoď.... Krájet by to šlo v mixeru, ale minimálně oloupat to musim...
Oni tu sůl cpou všude a zrovna v cereáliích je jí hodně. Je to čistě proto, že sůl slouží jako zvýrazňovač chuti. O to horší to pak ale je, protože hlavně u těch dětských cereálií, nejen že je to plný soli, ale ještě o to víc tam musí nacpat cukru, aby nebyla slanost cítit...
No a nevím co by ti někdo řekl, kdybys mu na otázku "Co jsi měl na večeři" odpověděl "Protein s maltodextrinem"
On paradoxně ten big mac zas nakonec není takové zlo, je to houska s kusem celkem kvalitního masa, nějaká zelenina a trochu dresinku. Lepší než právě ten dresing na nějakym salátu, smažený kousky kuřete, třeba takový milk shake má taky 2x víc tuků i kalorií co ten big mac a paradoxně i víc soli - na zvýraznění chuti.. o to víc je tam pak samozřejmě cukru, aby to nebylo poznat...
Na druhou stranu, pokud tam nebudeš takhle "nouzově" chodit co týden, tak si prostě dej na co máš chuť a nic se nestane...
Jinak abych nebyl OT, tak já osobně ovoce jim docela dost, chápu ale i argumenty těch co to nedělaji. Je to každýho věc.
Jen mi přijde absurdní to, když někdo řekne:
"Kdyby ovoce nemělo vitamíny a minerály, tak je to jen cukr"....
Tak fajn
¨
"Kdyby hovězí nebo kuřecí nemělo bílkoviny, je to jen tuk a víceméně nic" - čili k ničemu?....
123...596061 |