jachym

Naposledy aktivní:14. 11. 2017 Zhlédnutí profilu: 3.537
Profil založen:27. 11. 2012 Příspěvků:8 / 901
Poslední změna: 05. 12. 2012 Fotografií:0
25. 11. 2015jachym
Drapere a za kolik to je těch 300g po slevě?
28. 10. 2015jachym
Já souhlasím s flinkem, prostě je sice fakt že to zmršili, ale nejsou ani náhodou jediní a Tuna si na tom tak trochu udělal obrovskou reklamu - v kolika denících, televizích atd. teď jeho pořad citovali...

Přitom kdybych měl vzít jako příklad, třeba i klidně Opaviu - před cca rokem naprosto bez povšimnutí zrušili taky jeden z dávno vyráběných produktů - oplatky Vlnky. V současné době chtěji nahradit Bebe sušenky nějakými svými z Nizozemska...

a to jen opavia,ale těch výrobců co změnli receptury, nenápadně zmenšili obaly, přesunuly výrobu atd... prostě si vypíchl jednoho a ty výsledky (a objektivní 100% je jen ta chemická analýza) mu nějak nevyšly... a právě mi vadilo, že i tak se z toho snaží vytřískat senzaci.

28. 10. 2015jachym

Jasně, možná to špatně vyznělo, já neřikám že to chutná stejně, spíš možná jen, že to trochu přehnali a hlavní co jsem měl na mysli byl ten test chemický. Tam totiž zdůrazňovali rozdíly byť později u jiných, kde byly mnohem větší rozdíly v hodnotách, řekli, že ty jsou zcela v mezích tolerované odchylky... čili to na mě dělalo dojem za každou cenu z toho udělat pocit, že to prostě jiný je - byť to složení asi skutečně víceméně zustalo stejné. Ale taky jsem psal, i přesto souhlasim s většinou co se v tom pořadu řeklo a už to nikdy nekoupim...

27. 10. 2015jachym
Celou tuhle kauzu na Adost sleduju a nechci se absolutně zastávat Mondeléz, ale v tomto případě už to Tuna trochu přehnal. Já naprosto souhlasím s tím, že to chutná hrozně a jen ať to lidi nekupujou, nehledě na to jak se Mondelez chová.

Ale vadilo mi to poslední video. Ono to totiž nějak nevyšlo... respektive předpokládám, že čekali, že tam budou nějaký výrazný rozdíly a oni řeknou "tak a teď s pravdou ven" - jenže ono to bylo přesně naopak, rozdíly tam víceméně nebyly.

No a vadilo mi, jak se i přesto snažili zdůraznit aspoň to málo co tam bylo. Například tam několikrát zdůraznili o kolik se to lišilo od původních, tuším to bylo nějakých 0.2g a přitom pak o chvíli později u jiných byla odchylka nějakých 0.5g a na to jen řekli, že je to naprosto v normě a záleží na šarži...

Čili já věřim tomu, že je to spíš o tom jak to vyrábí a o zvyku, už to že to jinak vypadá, prostě je to hodně o tom co si člověk vsugeruje a stejně tak ten senzorický test - ono to taky mohlo být dost zkreslený, protože u těch nových je zcela unikátní tvar, čili i když to neměli popsané, tak věděli, který to jsou a dopředu měli předsudky o kvalitě. Když před někoho postavim lahev vína a řeknu že stála 10 tisíc a naliju do ní nějaký patok za 40 korun, bude mu chutnat...

27. 10. 2015jachym

Tady je trochu problém že já jsem uplně slepej :D Takže mam dneska 10 dioptrií a normální brýle sundavám jen po zhasnutí večer v posteli... kdybych je sundal tak už prsty nemam :D No a ty normální nepomáhaji :D 

Ale koukal jsem na ty tipy z Googlu, zkusim, i když moc si iluze nedělám...

25. 10. 2015jachym
Ahoj,

mám takový blbý dotaz...

mám prostě problém s čímkoliv co se připravuje s cibulí. Nevím, asi jsem na to nějaký přecitlivělý, stačí abych chytl do ruky cibuli, odloupl tu první svrchní slupičku a už mi valí z očí tak že nevidim ani na ruce... no a nějaký pak následný další loupání nedejbože krájení... většinou to nějak na několikrát aspoň oloupu se zavřenýma očima, ale je to na nic.. nemáte nějaké tipy jak třeba se dá omezit to slzení?

Dřív jsem měl brýle na lyžování, ale ty už nemám :D Nechápu jak to někdo může oloupat a pak třeba ještě kostičkovat... já když loupu tak vždycky jednu slupku, rychle pryč a za 10 minut další... zkoušel jsem třeba namočit nůž do studené vody, ale je to prašť jak uhoď.... Krájet by to šlo v mixeru, ale minimálně oloupat to musim...

04. 10. 2015jachym

Oni tu sůl cpou všude a zrovna v cereáliích je jí hodně. Je to čistě proto, že sůl slouží jako zvýrazňovač chuti. O to horší to pak ale je, protože hlavně u těch dětských cereálií, nejen že je to plný soli, ale ještě o to víc tam musí nacpat cukru, aby nebyla slanost cítit...

03. 10. 2015jachym
Teď jsem na toto téma četl článek a co mě teda dorazilo je fakt, že (skutečně jsem si to ověřil) Bonavita corn flaky mají víc soli než Bohemia Chips... na 100g
30. 09. 2015jachym
No nevim, ty jídla když slyšim mi přijdou spíš jak z časopisu dieta - knackebrot, kučecí na vodě, pláteček šunky...

No a nevím co by ti někdo řekl, kdybys mu na otázku "Co jsi měl na večeři" odpověděl "Protein s maltodextrinem"

09. 09. 2015jachym
no nevim, víceméně bych byl jen o tuňáku nebo kuřecím a pokud např. bereš cenu tuňáka jako 20 korun, tak to bych si moc iluze nedělal. Neříkám kupovat rio mare za 70, to ani náhodou, ale tohle už je cena snad jen té drti, která už ani ty bílkoviny v takové míře zdaleka nemá (nemluvě o původu)
07. 09. 2015jachym
I cottage se dá v pohodě jíst bez lžičky, obzvláště třeba ten od Madety, takový ty který maji nahoře tu smetanu, to se dá vysrkat Chutnaji mi mnohem víc než takový ty nakyslý, třeba od Meggle
06. 09. 2015jachym
No, zrovna ve fast foodu si moc nepomůžeš ničim, maximálně tak když si dáš salát bez desingu (nedávno ukazovali, že nějaký ten salát, s dresingem a kousky toho kuřete má víc kalorií a tuků než big mac). Jenže to si asi zase moc nepochutnáš a už vůbec se nenajíš.

On paradoxně ten big mac zas nakonec není takové zlo, je to houska s kusem celkem kvalitního masa, nějaká zelenina a trochu dresinku. Lepší než právě ten dresing na nějakym salátu, smažený kousky kuřete, třeba takový milk shake má taky 2x víc tuků i kalorií co ten big mac a paradoxně i víc soli - na zvýraznění chuti.. o to víc je tam pak samozřejmě cukru, aby to nebylo poznat...

Na druhou stranu, pokud tam nebudeš takhle "nouzově" chodit co týden, tak si prostě dej na co máš chuť a nic se nestane...

17. 08. 2015jachym
chceš zhodnotit jestli je toho dost a u ničeho nenapíšeš množství...
17. 08. 2015jachym
tady je koukám zase zajímavá diskuze :D 

Jinak abych nebyl OT, tak já osobně ovoce jim docela dost, chápu ale i argumenty těch co to nedělaji. Je to každýho věc.

Jen mi přijde absurdní to, když někdo řekne:

"Kdyby ovoce nemělo vitamíny a minerály, tak je to jen cukr"....

Tak fajn

¨

"Kdyby hovězí nebo kuřecí nemělo bílkoviny, je to jen tuk a víceméně nic" - čili k ničemu?....

123...596061
zpět
nahoru
Navštivte nás i na Facebooku: FB stránka Ronnie.cz
Supertelo.cz, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 03222543 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Supertelo.cz, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.